S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

NAGRADA »REGIOSTARS« PRVIČ V SLOVENIJO

NAGRADA »REGIOSTARS« PRVIČ V SLOVENIJO

Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj, ki letos praznuje 25 let delovanja, je kot vodilni partner v projektu CITYWALK prejemnik najvišjega priznanja, ki ga podeljuje Evropska komisija in ga do letos še ni prejela nobena institucija v Sloveniji.

 

REGIOSTARS so evropske nagrade za najbolj inovativne regionalne projekte.  Letos je tekmovalo 199 projektov in o nagradi ni odločala zgolj komisija, ampak tudi javnost: 235.000 državljank in državljanov iz 28 držav EU je spletno glasovanje. V kategoriji 4 »Izgradnja mest, odpornih na podnebne spremembe« nagrade REGIOSTARS 2019 se je transnacionalni projekt CITYWALK uvrstil na najvišjo zmagovalno stopničko.

 

V ZRS Bistra Ptuj so ponosni in veseli, da so osnovno idejo za projekt z naslovom CITYWALK razvili v njihovem zavodu in k njej pritegnili še 14 partnerjev iz skupaj 9 držav. Projekt je sofinanciran iz programa Interreg Podonavje 2014-2020 v višini 1.669.430,16 € sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več o nagradi si lahko preberete sledečih povezavah:

Deli to novico z ostalimi