S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Petnajst let razvoja. Deset držav. Eno mesto.

Bruselj vabi med 7. in 10. oktobrom

Petnajst let razvoja. Deset držav. Eno mesto.

Med 7. in 10. oktobrom 2019 bo v Bruslju deset držav članic, ki letos obeležujejo 15. obletnico pridružitve Evropski uniji, priredilo niz dogodkov pod sloganom »Evropa je lahko več … zaradi kohezijske politike«.  

Dogodki potekajo v okviru evropskega tedna regij in mest.

Namen kampanje je pokazati, da se celotna Evropa razvija s pomočjo sredstev evropske kohezijske politike. Na podlagi konkretnih primerov iz Poljske, Češke republike, Litve, Latvije, Estonije, Madžarske, Cipra, Malte, Slovenije in Slovaške je vidna dodana vrednost evropskih sredstev.

V evropski prestolnici se bo hkrati odvijalo več dogodkov, med drugim v konferenčnem centru Square, na Stalnem predstavništvu Poljske pri EU, v mestnem parku Mont des Arts, na sedežu Stalnega predstavništva pri EU treh drugih držav članic in na izbranih sedežih poljskih regij.

Dogodke dopolnjuje spletna stran www.EuropeCanBeMore.eu poljskega Ministrstva za investicije in gospodarski razvoj, ki koordinira promocijsko kampanjo «Evropa je lahko več ... zaradi kohezijske politike«.

***

Evropski teden regij in mest je sicer štiridnevni dogodek na področju regionalnega razvoja, kjer se vsako leto zbere več tisoč predstavnikov evropskih institucij, lokalnih in regionalnih oblasti, akademikov, strokovnjakov in predstavnikov medijev, in ki omogoča izmenjavo dobrih praks, znanja in izkušenj na področju regionalnega in mestnega razvoja. Poleg tega je tudi priznana platforma za politično obveščanje o razvoju kohezijske politike in za ozaveščanje nosilcev odločanja o pomenu regij in mest pri oblikovanju politik EU. Evropski teden regij in mest je največji tovrstni evropski javni dogodek.

Letošnje leto razprava v okviru evropskega tedna mest in regij v ospredje postavlja prihodnost Evropske unije, evropska mesta in regije, bolj zeleno in pametnejšo Evropo, bolj povezano Evropo in bolj socialno Evropo.

Na dogodkih, izpeljanih v okviru evropskega tedna mest in regij se pričakuje okoli 5000 udeležencev in 200 novinarjev s celega sveta. V sklopu programa štiridnevnega dogodka se bo zvrstilo skoraj 350 srečanj, razprav, tematskih omizij in predavanj, vključno s slavnostno podelitvijo nagrad RegioStars najbolj inovativnim regionalnim projektom v letu 2019.

Deli to novico z ostalimi