S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Podpiramo gospodarstvo na Savinjskem: Evropska sredstva za širitev Poslovne cone Arnovski gozd

Podpiramo gospodarstvo na Savinjskem: Evropska sredstva za širitev Poslovne cone Arnovski gozd

Ljubljana, 26. marec 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Poslovna cona Arnovski gozd - širitev«. Za nekaj manj kot 3 milijone evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Žalec, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 1,5 milijona evrov.

V okviru projekta bo zgrajena cestna in komunalna infrastruktura v Poslovni coni Arnovski gozd. S tem bo Občina Žalec razširila poslovno cono in omogočila vstop zainteresiranim podjetjem. Občina bo zagotovila infrastrukturno urejene poslovne, proizvodne in obrtne površine za potrebe gospodarske dejavnosti v občini.

Z izvedbo projekta bo občina dosegla hitrejši razvoj gospodarstva tako na regionalni kot tudi na državni ravni, povečala dodano vrednost malih in srednje velikih podjetij ter povečala zaposlovanje v podjetjih na območju investicije.

Foto: Klemen Razinger

Deli to novico z ostalimi