S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Posodabljamo železnice: Evropska sredstva za nadgradnjo železniškega vozlišča Pragersko

Posodabljamo železnice: Evropska sredstva za nadgradnjo železniškega vozlišča Pragersko

Ljubljana, 25. marec 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Nadgradnja in posodobitev postaje Pragersko in železniškega vozlišča«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša 90 milijonov evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 40 milijonov evrov.

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo bo v okviru projekta nadgradila tire in kretnice v dolžini 18,32 kilometra, uredila izvennivojski prehod, podvoz in most ter obnovila zgradbe na postaji. Med drugim bo direkcija obnovila tudi 5,11 kilometra cest in zgradila 2,125 kilometra protihrupnih ograj.

Glavni cilji investicije so zagotovitev tehnične ustreznosti v skladu s TEN-T standardi ter zahtevami za interoperabilnost, zagotavljanje kategorije D4 (osna obremenitev 22,5 tone na os) in ustrezne progovne hitrosti v smeri Maribor–Celje na 160 km/h.

Nadgradnja in posodobitev postaje Pragersko ter železniškega vozlišča bo prispevala k povečanju prometne varnosti, skrajšanju časa potovanja in zmanjšanju negativnih vplivov na okolje.

Foto: spletna stran DRI

Deli to novico z ostalimi