S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Praznovanje Dneva Evropskega sodelovanja 2018 v okviru Programa sodelovanja Italija- Slovenija v Novi Gorici

Praznovanje Dneva Evropskega sodelovanja 2018 v okviru Programa sodelovanja Italija- Slovenija v Novi Gorici

V soboto, 27. septembra, so tudi v okviru Programa sodelovanja Interreg Italija- Slovenija v Novi Gorici obeležili Dan evropskega sodelovanja (EC Day 2018), ki je etos potekal pod sloganom “Naslikajmo skupaj našo prihodnost “, s čimer je poudarjen pomen dosežkov teritorialnih projektov pri oblikovanju skupne prihodnosti obmejnih prostorov.

Dogodka, na katerem so širši javnosti predstavili program in projekte sofinancirane iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, se je udeležilo okoli 100 udeležencev iz Italije in Slovenije.  Ti so med drugim spoznali projekt ISONZO – SOČA in si z avtobusom ogledali del trase manjkajoče kolesarske povezave, ki poteka po območju treh občin: Nova Gorica, Gorica in Šempeter- Vrtojba. Z novim mostom čez Sočo pri Kajakaškem centru v Solkanu bodo te tri občine uredile kolesarsko pot, ki se bo povezala s potjo od izvira do izliva reke Soče.

Udeleženci so dan zaključili  na skupnem mestnem trgu,Trgu Evrope oz. Piazza Transalpina, ki simbolično prikazuje tesno sodelovanje med Goricama.

Deli to novico z ostalimi