S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Prijave za Nagrade REGIOSTARS 2020 odprte

Prijave za Nagrade REGIOSTARS 2020 odprte

Evropska komisija vsako leto izbira med projekti, ki jih financira EU, in nagradi tiste, ki dokazujejo odličnost ter razvijajo nove pristope na področju regionalnega razvoja. S tem želijo navdihniti projekte po vsej Evropi, saj so sodelujoči projekti v središču pozornosti komunikacijskih dejavnosti na evropski ravni.

Prijavijo se lahko projekti, ki so bili deležni sofinanciranja iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (vključno z Interregom), Kohezijskega sklada, Evropskega socialnega sklada, Interrega IPA-CBC ali Interreg ENI-CBC. Dobrodošli so tudi projekti, ki združujejo financiranje teh skladov z drugimi Evropskimi strukturnimi in investicijskimi skladi ali skladi na ravni EU, kot so Horizont 2020, Cosme ipd. Upravičeni so projekti iz programskih obdobij 2007–2013 in 2014–2020.

Nagrade REGIOSTARS se podelijo projektom v petih tematskih kategorijah (pametna, trajnostna in vključujoča rast, razvoj mest in tema leta). V letu 2020 so nagrade REGIOSTARS osredotočene na pet področij, ki so ključna za prihodnost regionalne politike EU:

  • Industrijska tranzicija za pametno Evropo
  • Krožno gospodarstvo za zeleno Evropo
  • Znanja in spretnosti ter izobraževanje za digitalno Evropo
  • Vključevanje državljanov za kohezivna evropska mesta
  • Tema leta: Krepitev vloge mladih v čezmejnem sodelovanju – 30 let programa Interreg

Za Nagrade REGIOSTARS 2020 se lahko prijavijo upravičenci preko spletne platforme. Podrobnosti o prijavi so objavljene v priročniku za prijavitelje. Spletna platforma za oddajo prijav je odprta do 9. maja 2020.

Projektne prijave bo ocenila strokovna komisija, svojega zmagovalca pa bo z javnim spletnim glasovanjem izbrala tudi javnost in enemu od projektov podelila nagrado občinstva. Zmagovalci v vsaki od petih kategorij in zmagovalec po izboru občinstva bodo nagrajeni na slovesni podelitvi REGIOSTARS, ki bo potekala oktobra 2020 v Bruslju.

 

 

Deli to novico z ostalimi