S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Razpis za zbiranje projektnih predlogov za odpravljanje ovir v čezmejnem sodelovanju

Razpis za zbiranje projektnih predlogov za odpravljanje ovir v čezmejnem sodelovanju

Združenje evropskih obmejnih regij (AEBR) je v sodelovanju z Evropsko komisijo objavilo povabilo za predstavitev projektnih predlogov s ciljem prepoznavanja in razreševanja ovir čezmejnega sodelovanja. Administracije imajo možnost predstaviti informacije o pravnih in administrativnih ovirah, ki jih srečujejo pri izvajanju projektov v lastnem obmejnem območju. V izbranih primerih je dodeljena pomoč Evropske komisije za raziskovanje in odstranitev težav, ki ovirajo sodelovanje s sosednjo državo.

Povabilo poteka v okviru iniciative B-solutions, ki je ena izmed aktivnosti, ki jih v sklopu komunikacije »Okrepitev rasti in kohezije v obmejnih regijah EU« predlaga Komisija.  

Javni razpis bo odprt do 21. septembra 2020.

V B-solutions so pripravili tudi Zbornik 43 primerov: premostitev ovir na obmejnih območjih, ki so jih predstavile obmejne administracije, ki vsak dan delajo s ciljem izboljšanja čezmejnega sodelovanja.

Deli to novico z ostalimi