S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Kohezija do 2013 English

Za povečavo in pomanjšavo elementov uporabljajte tipki CTRL+ ali CTRL-.

REGIOSTARS za leto 2019 - podpora projektoma

REGIOSTARS za leto 2019 - podpora projektoma

 

Projekta programa Interreg DANUBE s slovenskima vodilnima partnerjema sta nominirana za natečaj Evropske komisije za nagrado REGIOSTARS za leto 2019.

V kategoriji 1 - Spodbuda digitalni transformaciji podjetij tekmuje projekt InnoHPC – »High- performance computing for effective innovation in the Danube region«, kjer je vodilni partner Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu. Projekt InnoHPC razvija celovit institucionalni okvir za izboljšanje sodelovanja med  MSP ter super-računalniškimi centri s področja podonavske regije.

V kategoriji 4 - Gradnja mest, odpornih na podnebne spremembe tekmuje projekt CityWalk – »Towards energy responsible places: establishing walkable cities in the Danube Region«, kjer je vodilni partner Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj. Projekt CityWalk uvaja spremembe v urbanem okolju: vzpostavitev trajnostnih oblik mobilnosti, pešačenja in kolesarjenja in s tem zmanjšanje emisij hrupa in prometnih zastojev v mestih.

Vabimo vas, da s klikom na glasovalno mesto nominiranih projektov podprete projekt InnoHPC  na povezavi 

in projekt  CityWalk na povezavi.

Hvala za vaš glas.

Deli to novico z ostalimi