S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

REGIOSTARS - Zmagovalni projekt “[email protected]” programa INTERREG CENTRAL EUROPE

REGIOSTARS - Zmagovalni projekt “ENERGY@SCHOOL” programa INTERREG CENTRAL EUROPE

V kategoriji Opolnomočenje mladih za čezmejno sodelovanje (Youth empowerment for cooperation across borders) je bila  podeljena nagrada  REGIOSTARS 2020 projektu  [email protected] (Energetsko pametne šole) programa Interreg CENTRAL EUROPE.

Film iz sinočnje podelitve si lahko ogledate na povezavi.

Mladi imajo ključno vlogo pri prehodu Evrope na ogljično nevtralno celino. Projekt Energetsko pametne šole je razvil program za usposabljanje dijakov za naziv „starejši energetski skrbnik”. Njihov pristop k ozaveščanju je privedel do znatnega izboljšanja energetske učinkovitosti sodelujočih šol in ga je mogoče zlahka uvesti tudi v druge regije. Projekt je pokazal, da je zaupanje odgovornosti mladim enako učinkovito kot draga prenova javnih šol.

V projektu [email protected], je pod vodstvom italijanskega partnerja Zveze občin dežele nižinske Romanje sodelovalo 12 partnerjev, med njimi dva slovenska: Mestna občina Celje ter Zavod Energetska agencija za Savinjsko, Šaleško in Koroško.

Deli to novico z ostalimi