S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Širimo mrežo kolesarskih poti: Evropska sredstva za kolesarske poti v občini Ivančna Gorica

Širimo mrežo kolesarskih poti: Evropska sredstva za kolesarske poti v občini Ivančna Gorica

Ljubljana, 23. marec 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »DRR Gradnja kolesarskih povezav na območju Občine Ivančna Gorica«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta v okviru Dogovora za razvoj regij Osrednjeslovenske razvojne regije, znaša dobra 2 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval več kot 1 milijon evrov.

Občina Ivančna Gorica bo v okviru projekta zgradila 9,2 kilometra kolesarskih povezav - od tega bo 4,2 kilometra kolesarske povezave potekalo po kolesarski površini, ki je ločena od površin za ostale prometne načine, 5 kilometrov pa po javnih cestah. S tem bo prispevala k izboljšanju trajnostne mobilnosti - predvsem za dnevne migracije, pa tudi k izboljšanju prometne varnosti in pogojev za kolesarje. Izgradnja kolesarskih povezav se bo posredno pozitivno odrazila tudi na turistični atraktivnosti občine.

Foto: Klemen Razinger

Deli to novico z ostalimi