S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Širimo mrežo kolesarskih poti: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Brežice–Dobova

Širimo mrežo kolesarskih poti: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Brežice–Dobova

Ljubljana, 19. april 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »DRR-Kolesarska povezava Brežice–Dobova«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta v okviru Dogovora za razvoj razvojne regije Posavje, znaša nekaj manj kot 2,9 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,8 milijona evrov.

Občina Brežice bo v okviru projekta uredila približno 4,6 kilometra zaključene kolesarske povezave od Brežic do Dobove, s čimer bo zagotovila kakovostne infrastrukturne pogoje in s tem spodbudila uporabo kolesa za dnevno migracijo. Rezultat vodenja kolesarskih poti po manj prometni infrastrukturi, namenjeni ranljivejšim udeležencem v prometu, bo tudi izboljšana prometna varnost.

Dolgoročni namen investicije je spodbujanje trajnostne mobilnosti, izboljšanje pogojev za varno kolesarjenje in posledično zmanjševanje števila vozil na cesti.

Foto: Klemen Razinger

Deli to novico z ostalimi