S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Širimo mrežo kolesarskih poti: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Kamnik–Godič

Širimo mrežo kolesarskih poti: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Kamnik–Godič

Ljubljana, 19. april 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Kolesarska povezava Kamnik–Godič«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta v okviru Dogovora za razvoj Osrednjeslovenske razvojne regije, znaša dober milijon evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 733 tisoč evrov.

Občina Kamnik bo v okviru projekta zgradila oziroma uredila kolesarsko povezavo na odseku med Kamnikom in Godičem ter s tem Kamnik kot pomembno gospodarsko in upravno središče povezala z zaledjem. Skupna dolžina kolesarske povezave v okviru tega projekta znaša 3,2 kilometra, od tega je novogradnja v dolžini 2.281 metrov.

Projekt zagotavlja večjo prometno varnost kolesarjev, zmanjšuje negativne vplive motornega prometa na okolje, vzpodbuja trajnostno mobilnost in uporabo koles za vsakodnevna opravila kot alternativo avtomobilskim prevozom.

Foto: Klemen Razinger

Deli to novico z ostalimi