S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Skoraj 18 milijonov evropskih sredstev za socialno aktivacijo

Skoraj 18 milijonov evropskih sredstev za socialno aktivacijo

Ljubljana, 17. maj 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za sofinanciranje projektov socialne aktivacije«. Vrednost javnega razpisa, ki ga bo predvidoma danes objavilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, znaša nekaj manj kot 17,9 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad bo prispeval okvirno 14,3 milijona evrov. Kohezijska regija Vzhodna Slovenija je upravičena do 11,7 milijona evrov,  Kohezijska regija Zahodna Slovenija pa do 6,2 milijona evrov vrednosti razpisa.


Namen javnega razpisa je sofinanciranje projektov, ki bodo izvajali programe socialne aktivacije ter bodo s svojim celostnim pristopom prispevali k izboljšanju socialne vključenosti udeležencev in k povečanju njihovih zaposlitvenih možnosti. Gre za 6. javni razpis s področja socialne aktivacije. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje 27 večletnih projektov, ki bodo izvajali programe socialne aktivacije in zagotavljali njihovo povezovanje z drugimi socialno varstvenimi, zdravstvenimi ter zaposlitvenimi programi. V okviru programov socialne aktivacije se bodo izvajale aktivnosti, ki bodo prispevale h krepitvi socialnih in delovnih kompetenc oseb iz različnih ranljivih skupin ljudi.

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

FOTO: projekt Živjenje - moja priložnost

Deli to novico z ostalimi