S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spletne delavnice Slovenske strategije pametne specializacije uspešno zaključene – preko 900 udeležencev aktivno sodelovalo pri oblikovanju prenovljene S4

Spletne delavnice Slovenske strategije pametne specializacije uspešno zaključene – preko 900 udeležencev aktivno sodelovalo pri oblikovanju prenovljene S4

V Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo v okviru procesa priprave prenovljene Slovenske strategije pametne specializacije - S4 za programsko obdobje 2021-2027 v okviru procesa podjetniškega odkrivanja (v nadaljevanju EDP) organizirali spletne delavnice po prednostnih področjih uporabe S4.

V obdobju od 26. marca do 19. aprila 2021 se je zvrstilo 10 delavnic. Na uvodni delavnici smo predstavili sam proces prenove Slovenske strategije pametne specializacije ter relevantne strokovne in programske podlage Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstva za javno upravo, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Sledilo je devet domenskih ali področnih spletnih delavnic, na katerih smo s koordinatorji in upravičenci Strateških razvojnih inovacijskih partnerstev (SRIP) predstavili sam proces in namen delavnic, predstavniki SRIP-ov pa konkretne predloge novih fokusnih področij in produktnih smeri vsake od domen, ki so plod predhodnih faz EDP. V najavljenih razpravah, kot tudi v odprtem delu z diskusijo, so imeli udeleženci dogodkov možnost predstaviti svoje videnje posameznih domen, fokusnih področij in produktnih smeri, prav tako pa so lahko predlagali tudi nove.

Na dogodkih je sodelovalo preko 900 udeležencev iz različnih podjetij, javnih in zasebnih zavodov, zbornic in združenj, državnih institucij ter drugih zainteresiranih deležnikov. Za vse, ki ste zamudili posamezno spletno delavnico, pa vas zanima, kako so potekale in kaj je bilo ugotovljeno, vas vabimo, da si jih ogledate na našem YouTube kanalu (TUKAJ). 

Na naši spletni strani lahko najdete tudi vse predstavitve s posnetkom delavnice:

Uvodna predstavitev: 26. 3. 2021 (PredstavitvePosnetek)

Materiali kot končni produkti: 29. 3. 2021 (PredstavitvePosnetek)

Mobilnost: 31. 3. 2021 (PredstavitvePosnetek)

Zdravje - Medicina: 2. 4. 2021 (PredstavitvePosnetek)

Tovarne prihodnosti: 7. 4. 2021 (PredstavitvePosnetek)

Trajnostni turizem: 9. 4. 2021 (PredstavitvePosnetek)

Trajnostna pridelava hrane: 12. 4. 2021 (PredstavitvePosnetek)

Mreža za prehod v krožno gospodarstvo: 14. 4. 2021 (PredstavitvePosnetek)

Pametne stavbe in dom z lesno verigo: 15. 4. 2021 (PredstavitvePosnetek)

Pametna mesta in skupnosti s horizontalno IKT mrežo: 19. 4. 2021 (PredstavitvePosnetek)

Ne glede na to, da smo z odprtimi delavnicami o predlaganih prednostnih področjih prenovljene S4 z njihovimi fokusnimi področji in produktnimi smermi zaključili, lahko vsi zainteresirani deležniki svoje predloge, vprašanja in mnenja seveda še zmeraj pošljete na naslov [email protected] ter tako aktivno sodelujete pri oblikovanju prenovljene Slovenske strategije pametne specializacije. Proces podjetniškega odkrivanja je konec koncev kontinuiran in za vse zainteresirane deležnike odprt proces.

Deli to novico z ostalimi