S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbujamo trajnostni turizem: Evropska sredstva za planinsko in rekreacijsko infrastrukturo

Spodbujamo trajnostni turizem: Evropska sredstva za planinsko in rekreacijsko infrastrukturo

Ljubljana, 1. april 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za podporo planinski in rekreacijski infrastrukturi«. Za javni razpis v višini 5 milijonov evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 4,5 milijona evrov.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje investicij za povečanje snovne in energetske učinkovitosti ter rabe obnovljivih virov energije v planinskih kočah, zavetiščih, bivakih in planinskih učnih središčih.

Namen javnega razpisa je spodbuditi poslovanje, ki temelji na načelih trajnostnega razvoja, zmanjšati rabo energije in snovi ter spodbuditi ukrepe za rabo obnovljivih virov energije v planinskih objektih.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo razpis objavilo predvidoma v petek, 9. aprila 2021. Na razpis se bodo lahko prijavili lastniki ali najemniki planinskih objektov, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in uvajajo ukrepe za učinkovito ravnanje z viri.

Foto: Pixabay

Deli to novico z ostalimi