S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarske poti v Gornji Radgoni

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarske poti v Gornji Radgoni

 

Ljubljana, 26. april 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Kolesarske poti Gornja Radgona, 1. faza«. Za 308 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Gornja Radgona v okviru Dogovora za razvoj regij Pomurske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 96 tisoč evrov.

S to naložbo bo občina vzpostavila varne kolesarske poti, ki bodo omogočale dnevno mobilnost kolesarjev, predvsem iz zaledja do mestnega središča na delo oziroma po opravkih. Investicija bo pomembno vplivala na izboljšanje prometne varnosti in dostopnosti območja za šibkejše udeležence v prometu. Spodbuja pa tudi trajnostno mobilnost in izboljšuje pogoje za razvoj in povečanje obiskanosti turističnih znamenitosti. Občina bo v okviru projekta v prvi fazi uredila dva odseka kolesarske povezave v skupni dolžini 733 metrov.

 

Foto: Pixabay

Deli to novico z ostalimi