S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarske poti v občini Brežice

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarske poti v občini Brežice

Ljubljana, 3. maj 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »DRR-Brežice-Krška vas in Brežice-Čatež ob Savi«. Za 3,3 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Brežice v okviru Dogovora za razvoj Razvojne regije Posavje, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dober milijon evrov.

V okviru projekta bo Občina Brežice zgradila 1,5 kilometra kolesarske poti od Brežic do Krške vasi ter od Brežic do Čateža ob Savi. Celotna dolžina kolesarske povezave bo ob zaključku projekta znašala 4,3 kilometra, saj bo z evropskimi sredstvi sofinancirana kolesarska povezava povezana z obstoječo kolesarsko povezavo v samem mestu do gradu v Brežicah.

Naložba bo omogočila vzpostavitev kolesarske povezave, ki bo primerna za dnevno migracijo med mestom Brežice in zaledjem južno od Krke. Občina Brežice bo s projektom povečala varnost kolesarjev in prispevala k trajnostnemu razvoju območja oziroma prometa.

Foto:  arhiv ZTKMŠ Brda/slovenia.info

Deli to novico z ostalimi