S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarsko pot od Postojne do Zagona

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarsko pot od Postojne do Zagona

Ljubljana, 3. maj 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Kolesarska pot Postojna-Hruševje-Grobišče-Zagon«. Za nekaj manj kot 3,9 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Postojna v okviru Dogovora za razvoj Primorsko-Notranjske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,75 milijona evrov.

V okviru projekta bo Občina Postojna zgradila kolesarsko pot Postojna-Hruševje-Grobišče-Zagon in s tem povezala obstoječe in nove odseke kolesarskih povezav v povezan sistem kolesarskih poti. Skupna dolžina novozgrajene kolesarske povezave znaša 7.390 metrov.

Občina Postojna bo s projektom dosegla povečanje deleža mehke mobilnosti med občani, zmanjšanje prometne obremenitve mestnega središča in obmestnih prometnic ter izboljšanje kakovosti zraka.

Foto: Klemen Razinger

Deli to novico z ostalimi