S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Lendava-Dobrovnik-Kobilje

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Lendava-Dobrovnik-Kobilje

Ljubljana, 7. maj 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »DRR – Izgradnja kolesarske povezave Lendava-Dobrovnik-Kobilje«. Za 1,2 milijona evrov vreden projekt, ki ga bodo izvajale Občina Lendava, Občina Dobrovnik in Občina Kobilje v okviru Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 490 tisoč evrov.

V okviru projekta se bo zgradilo 4,35 kilometra novih kolesarskih poti na kolesarski povezavi, ki bo po izvedeni investiciji dolga 19 kilometrov. Naložba obsega skupaj tri odseke dvosmernih kolesarskih stez v občinah Lendava, Dobrovnik in Kobilje.

Naložba bo omogočila izboljšanje pogojev za trajnostno mobilnost prebivalcev v regiji in lažjo dostopnost do posameznih območij in storitev. Izboljšali se bodo pogoji za hojo, kolesarjenje, uporabo javnega potniškega prometa in e-mobilnosti. Poleg tega se bo povečala varnost kolesarjev v prometu.

Foto: Polona Avanzo

Deli to novico z ostalimi