S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Turnišče-Dobrovnik-Lendava

Spodbujamo trajnostno mobilnost: Evropska sredstva za kolesarsko povezavo Turnišče-Dobrovnik-Lendava

Ljubljana, 7. maj 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »DRR – Kolesarsko omrežje Turnišče-Dobrovnik-Lendava«. Za 477 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bosta izvajali Občina Dobrovnik in Občina Turnišče v okviru Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 305 tisoč evrov.

V okviru projekta bosta občini Turnišče in Dobrovnik zgradili 2,11 kilometra novih kolesarskih poti na že obstoječi kolesarski povezavi, ki skupno znaša 18,11 kilometra.

S tem bosta občini omogočili varne regionalne kolesarske povezave za zagotavljanje trajnostne mobilnosti. Urbana območja bosta povezali z njihovim zaledjem in tako spodbudili svoje prebivalce k dnevnim migracijam s kolesom na delo in v šolo. Poleg tega bosta dolgoročno zagotovili povezave z ostalimi središči regionalnega oziroma lokalnega pomena.

Foto: Polona Avanzo

Deli to novico z ostalimi