S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

95 milijonov evrov za omilitev posledic epidemije na gospodarstvo v novem Skladu skladov COVID-19

95 milijonov evrov za omilitev posledic epidemije na gospodarstvo v novem Skladu skladov COVID-19

 

SID banka je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo v oktobru 2020 oblikovala nov Sklad skladov COVID-19. Namenjen je podjetjem za omilitev posledic epidemije COVID-19 na gospodarstvo. Njegov cilj je izboljšati likvidnost ter spodbujati naložbe podjetij v času po epidemiji. Preko sklada je zainteresiranim podjetjem na voljo 95 milijonov evrov, od katerih bo 65 milijonov evrov evropskih sredstev, ostalo bodo sredstva finančnih posrednikov.

Sredstva sklada so na voljo v obliki mikroposojil za mikro, mala in srednje velika podjetja, pa tudi za samostojne podjetnike, zadruge in socialna podjetja, ki jih sicer že lahko prejmejo preko finančnih posrednikov pri Slovenskem podjetniškem skladu in Primorski hranilnici Vipava. Financiranje iz sklada je na voljo tudi v obliki posojil za raziskave, razvoj in inovacije, ki so podjetjem vseh velikosti na voljo neposredno pri SID banki.

Nov Sklad skladov COVID-19, ki ga upravlja SID banka, bo tako s široko ponudbo namenov financiranja v aktualnih razmerah in potrebah gospodarstva kar najhitreje omogočal še dodatno pomoč vsem podjetjem, ki so utrpela škodo zaradi epidemije COVID-19. Večina sredstev mora biti namreč porabljenih že letos oziroma v prihodnjem letu.

SID banka je sicer v okviru »prvega« Sklada skladov, ki je bil ustanovljen v letu 2017, do sedaj sofinancirala že veliko uspešnih zgodb in projektov po celi Sloveniji, podjetjem pa na ta način omogočila nadaljnji razvoj, naložbe in dosego večje konkurenčne prednosti na trgu tako doma kot v tujini. Doslej je bilo iz Sklada skladov s končnimi prejemniki sklenjenih že 2521 pogodb v skupini višini 116,7 milijona evrov, od tega 73 milijonov evrov evropskih sredstev, ostalo pa so zagotovili sodelujoči finančni posredniki.

FOTO: Polona Avanzo

Deli to novico z ostalimi