S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Vrtec Bršljin v Novem mestu pridobil evropska sredstva

Vrtec Bršljin v Novem mestu pridobil evropska sredstva

Ljubljana, 27. julij 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Novogradnja vrtca Bršljin«. S tem je temu, milijon evrov vrednemu projektu, dodelila 660.000 evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Z uresničitvijo naložbe se ureja degradirano območje v Bršljinu, za katerega obstaja sum socialne degradacije. V opuščenem osrednjem delu se tako ureja nov objekt, namenjen razvoju družbenih dejavnosti, ki prispeva tudi k odpravi socialne degradacije.

Projekt sicer sodi med ukrepe za izboljšanje urbanega okolja, oživitev mest, sanacijo in dekontaminacijo degradiranih zemljišč (vključno z območji, na katerih poteka preobrazba), zmanjšanje onesnaženosti zraka in spodbujanje ukrepov za zmanjšanje hrupa v okviru Celostnih teritorialnih naložb.

Več informacij: Ministrstvo za okolje in prostor ter Mestna občina Novo Mesto.

Deli to novico z ostalimi