S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Za nakup sodobne informacijsko-komunikacijske tehnologije za vzgojno-izobraževalne zavode 13,6 milijona evrov nepovratnih sredstev pobude React-EU

Za nakup sodobne informacijsko-komunikacijske tehnologije za vzgojno-izobraževalne zavode 13,6 milijona evrov nepovratnih sredstev pobude React-EU

Ljubljana, 17. avgust 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za program »ReactEU - IKT za Vzgojno izobraževalne zavode«. Za program v vrednosti 16,2 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj iz pobude React-EU prispeval 13,6 milijona evrov.

Predmet naložbenega programa, ki ga bo izvajala Akademska in raziskovalna mreža Slovenije, je nakup sodobne informacijsko-komunikacijske tehnologije za vzgojno-izobraževalne zavode, kar jim bo omogočilo razvoj in uvajanje izobraževalnega ekosistema v virtualnem okolju. Ekosistem bo podpiral kombinirano učenje z možnostjo hitrega prehoda v kakovostno izobraževanje na daljavo, s čimer se bo povečala prilagodljivost izobraževalnega prostora. 

Gre za deveto naložbo iz pobude React-EU za spodbujanje odprave posledic pandemije covida-19 in pripravo zelenega, digitalnega in odpornega okrevanja. Natančneje, februarja je je Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) odobrila 3,6 milijona evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) za projekt »COVID19 - Preselitev Oddelka za pljučne bolezni na lokacijo UKC Maribor«, marca 4,5 milijona evrov za projekt »COVID19 – Ureditev prostorov za pridobitev dodatnih kapacitet Negovalne bolnišnice Ljubljana«, v začetku maja 1,5 milijona evrov za projekt »COVID19 - informacijska podpora naročanju (na cepljenje) na primarni ravni«, konec maja 93 milijonov evrov za »Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo za krepitev odpornosti izvajalcev institucionalnega varstva, upoštevajoč deinstitucionalizacijo«, sredi junija pa 30 milijonov evrov za javni razpis »Spodbude za digitalno transformacijo MSP (P4D React EU)« in 50 milijonov evrov za projekt »COVID19 – Celovita energetska sanacija stavbe UKC Hospital«. Poleti je SVRK izdala še odločitvi o podpori za »React EU – Vavčerski sistem spodbud malih vrednosti za MSP«, za katerega bo ESRR prispeval 13 milijonov evrov, in projekt »React EU – Varovanje inovacijskega potenciala«, za katerega je predvidenih sedem milijonov evrov evropskih sredstev.

Foto: Pixabay

Deli to novico z ostalimi