S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Zagotavljamo varen dostop do pitne vode: Evropska sredstva za izboljšavo vodovodnih sistemov v občinah Brežice in Bistrica ob Sotli

Zagotavljamo varen dostop do pitne vode: Evropska sredstva za izboljšavo vodovodnih sistemov v občinah Brežice in Bistrica ob Sotli

Ljubljana, 28. april 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Hidravlična izboljšava v občinah Brežice in Bistrica ob Sotli – DRR«. Za 8 milijonov evrov vreden projekt, ki ga bosta izvajali Občina Brežice in Občina Bistrica ob Sotli v okviru Dogovora za razvoj razvojne regije Posavje, bo Kohezijski sklad prispeval dobre 4 milijone evrov.

»Hidravlična izboljšava vodovodnega sistema v občinah Brežice in Bistrica ob Sotli – DRR« je skupen projekt občin Brežice in Bistrica ob Sotli, v katerem so zajete hidravlične izboljšave vodovodnega sistema v občini Bistrica ob Sotli in treh vodovodnih sistemov v občini Brežice, natančneje vodovodnih sistemov Brežice, Pišece in Bizeljsko.

V okviru investicije je predvidena navezava vodovodnega sistema Bistrica ob Sotli na vodovodni sistem Bizeljsko, ki je povezan z vodovodnim sistemom Brežice, ter izgradnja odsekov – tako tistih, ki bodo omogočali priključitev dodatnih prebivalcev, ki še niso priključeni na javni vodovodni sistem, kot tudi izgradnja odsekov, na katerih bodo hidravlično izboljšali vodovodne sisteme.

Občini Brežice in Bistrica ob Sotli bosta s projektom povečali zanesljivosti oskrbe prebivalstva s pitno vodo.

Foto: Pixabay

Deli to novico z ostalimi