S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Zagotavljamo varen dostop do pitne vode: Evropska sredstva za posodobitev vodovodnega sistema v občini Renče-Vogrsko

Zagotavljamo varen dostop do pitne vode: Evropska sredstva za posodobitev vodovodnega sistema v občini Renče-Vogrsko

Ljubljana, 28. april 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Rekonstrukcija in novogradnja z namenom hidravličnih izboljšav na vodovodnem sistemu Mrzlek«. Za 2,6 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Renče-Vogrsko v okviru Dogovora za razvoj Goriške razvojne regije, bo Kohezijski sklad prispeval 1,3 milijona evrov.

Občina Renče-Vogrsko bo v okviru projekta zagotovila ustrezno preskrbo s pitno vodo, in sicer iz dveh vodnih virov – Mrzlek in Hubelj. Boljše oskrbe s pitno vodo bo deležnih 3.560 prebivalcev.

Naložba obsega rekonstrukcijo oziroma gradnjo vodovoda v skupni dolžini 4.600 metrov. Občina bo izvedla rekonstrukcijo magistralnega cevovoda na odseku med Bazaro in Volčjo Drago in na odseku med Britofom in Renčami, zgradila povezovalni vodovod Bilje-Bukovica in rekonstruirala primarni cevovod na odsekih med Renčami in Žigoni ter Renčami in Arčoni.

Po izvedbi investicije se bodo vodne izgube na obravnavanem območju zmanjšale za 1.201 m³ na letnem nivoju.

Foto: Nea Culpa, Aljaž Sedovšek / slovenia.info

Deli to novico z ostalimi