S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Po brvi čez Savinjo s kolesom iz Celja v Laško

Z odprtjem kolesarske brvi v Tremerjah je bila dokončana kolesarska povezava med Celjem in Laškim, ki se bo nadaljevala vse do Zidanega Mosta. Celoten odsek sovpada z državno kolesarsko povezavo G-17 med Celjem in Brežicami in bo služil tudi za daljinsko kolesarjenje. Nova kolesarska povezava med Celjem in Laškim, kjer se je do sedaj kolesarski promet v pretežnem delu odvijal po prometno obremenjeni državni cesti, je povezala Mestno občino Celje kot pomembno regionalno in lokalno središče z zaledjem.

Urejena kolesarska povezava bo zagotavljala pogoje za dnevne migracije kolesarjev, z izboljšanjem pogojev za varno kolesarjenje pa dolgoročno spodbujala tudi trajnostno mobilnost. Z novo kolesarsko povezavo je omogočen tudi sistem javne izposoje koles. Uporabnik si lahko izposodi kolo v Celju, se z njim odpelje do Laškega in ga lahko tam pusti, ali obratno.

Za turizem in rekreacijo občanov je ta kolesarska povezava izjemnega pomena. Da je naložba primarno namenjena  kolesarjem, pa tud pešcem, pove tudi njena trasa, ki pelje večji del po pobočjih in bregu Savinje. Čudovita narava pa vabi k ogledu in spoštljivem odnosu do nje.

Upravičenec: Mestna občina Celje
Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020
Sklad: Evropski sklad za regionalni razvoj
EU prispevek: 1.444.959,11 evrov

 

Foto: Andraž Purg/V Fokusu