S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Arheološki park Emona

Prenova arheoloških parkov Rimski zid, Emonska hiša in Zgodnjekrščansko središče, nova muzejska predstavitev iEmona ter izdelava načrta upravljanja Arheološkega parka Emona

Ljubljana se ponaša z izjemno bogato arheološko dediščino in kontinuirano poselitvijo od prazgodovine do danes. Posebno mesto v zgodovini poselitve zaseda obdobje rimske Emone, kot prve urbane poselitve območja današnje Ljubljane. V okviru projekta so bili urejeni prostori za arheološki prikaz Emone in revitalizirani arheološki parki, kar je prispevalo k trajnostnemu in celostnemu ohranjanju kulturne dediščine ter njenemu povezovanju. Krožna pot EMONA – po rimski Ljubljani v celoto povezuje deset prepoznavnih točk antičnih spomenikov, ki omogočajo aktivno spoznavanje zgodovine. Revitalizirano arheološko dediščino so v Muzeju in galerijah mesta Ljubljana nadgradili z novimi popularizacijskimi programi in dogodki, namenjeni različnim javnostim. Nekateri med nimi so bili preoblikovani tudi v različne turistične produkte. Vzpostavitev iEmone pod Kongresnim trgom in nova arheološka pot med revitaliziranimi arheološki parki so dober primer uspešnega razvoja prestolnice, ki povezuje dediščino in sodobnost.

Okvirna vrednost projekta: 941.000,00 evrov
Okviren EU prispevek: 800.000 evrov

PROGRAM DOGODKA

Petek, 18. september 2015, ob 21.00

Cezar - uprizoritvena igra v režiji Jerneja Kobala

Prizorišče: Arheološki park Zgodnjekrščanskega središča, Erjavčeva 18, Ljubljana

Sobota, 19. september 2015, ob 11.00

11:00 Voden ogled z dr. Bernardo Županek po krožni poti Arheološkega parka Emona
Zbirališče: Gosposka 15, Ljubljana
21:00 Cezar - uprizoritvena igra v režiji Jerneja Kobala

Prizorišče: Arheološki park Zgodnjekrščanskega središča, Erjavčeva 18, Ljubljana

Za dogodek prijave niso potrebne

FOTO: M Paternoster / MGML