S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Grad Rajhenburg

Celostna prenova gradu Rajhenburg v Brestanici

Decembra 2012 je javnosti odprl vrata prenovljeni grad Rajhenburg, ki že stoletja dominira na skalnatem pomolu nad reko Savo. Ob raznovrstnih dogodkih se lahko obiskovalci na stalnih in občasnih razstavah seznanijo z zgodovino gradu, kraja in celotnega prostora. S sprehodom skozi stavbo dobijo vpogled v razvoj grajske arhitekture od romanike, gotike in renesanse do sodobnosti. Skrbno je urejeno tudi predgradje, kjer je od leta 2014 vzpostavljen zeliščni vrt. V grajski kleti deluje galerija vin, muzejska trgovina ponuja številne lokalne proizvode in brestaniško čokolado, v grajsko kavarno in slaščičarno vabijo kava in izvrstno pecivo. Prenova in programi oživljanja gradu prispevajo k boljši dostopnosti kulturnega spomenika in njegovi izrabi za razvojni potencial regije ter varovanju in ohranjanju kulturne dediščine.

Okvirna vrednost projekta: 5 milijonov evrov
Okviren EU prispevek: 2,5 milijona evrov

PROGRAM DOGODKA

Sobota, 19. september 2015 od 10.30 do 19.00

10.30 – 13.30 Zlatolaskine delavnice za udeležence od 5 do 30 let (obvezna športna oblačila in obutev!); izvaja Trupa Aduta
11.00 Trapisti v Rajhenburgu (strokovno vodstvo avtorice razstave Irene Fürst)
14.00 – 16.00 Grajska stavba pripoveduje (strokovno vodstvo restavratorja Jožeta Drešarja, kustosinje dr. Helena Rožman in odgovorne konservatorke prenove Alenke Železnik z glasbenim medtaktom čembalistke Kim Pavlič)
14.00 – 15.30 Ustvarjam z akademskim slikarjem Rajkom Čubrom- ustvarjalna delavnica za otroke od 5. do 12. leta
17.00 Koncert: Evropsko-orientalski dialog v glasbi 16. in 17. stoletja; Nova Schola Labacensis

Lokacija predstavitve: Grad Rajhenburg

Za dogodek prijave niso potrebne

FOTO: Boštjan Colarič