S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

11 KAMENCI Z OKUSOM … - Spodbujanje ustvarjalnosti romskih žensk — kot dialoškega polja za vzpostavljanje medkulturnega dialoga in postopne socio-ekonomske emancipacije romskih žensk

Razvoj inovativne kulinarike Kamencev vključuje elemente romske kulturne dediščine, od tradicije romskega zdravilstva do zeliščarstva, hkrati pa sledi sodobnim trendom zdrave prehrane. Romske ženske so skozi projekt delile in pridobile dodatna znanja in veščine za implementacijo in promocijo novih, inovativnih, kulturno-turističnih produktov romskih žensk, ki so sestavni del celotne kulturno-turistične ponudbe romskega naselja Kamenci. To je pripomoglo k izboljšanju njihove socialne vključenosti, konkurenčnosti na trgu dela in zaposljivosti ter posledično tudi k postopnemu izboljšanju socio-ekonomskega položaja romskih žensk. Projekt je prispeval tudi k preseganju negativne stigmatizacije in stereotipov o Romih s strani večinskega prebivalstva ter k ustvarjanju strpne, kohezivne in solidarne družbe.

Okvirna vrednost projekta: 152.000 evrov
Okvirni EU prispevek: 129.000 evrov

Foto: Črt Slavec