S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

15 E-UPRAVA

Osnovni namen državnega portala eUprava je ponuditi upravne storitve uporabnikom preko svetovnega spleta in tako poleg klasičnih zagotoviti dodatno, elektronsko pot za opravljanje teh storitev. eUprava ponuja več kot 180 različnih elektronskih vlog na področjih, ki spremljajo vse pomembnejše dogodke v življenju posameznika od rojstva, preko šolanja in zaposlitve, do upokojitve. Tako lahko pridobimo vlogo za otroški dodatek ali potrdilo iz kazenske evidence, prijavimo začasno prebivališče ali dobimo informacije v zvezi z gradbenim dovoljenjem ali registracijo vozila. Portal eUprava je prilagojen tudi uporabnikom s posebnimi potrebami, kot so slepi, slabovidni, dislektiki, starejši. Gluhim je denimo že na voljo 100 vsebin, prevedenih v kretni jezik.

Okvirna vrednost projekta: 2,9 milijona evrov
Okvirni EU prispevek: 2,5 milijona evrov

 

PROGRAM

Petek, 10. 6. 2016 od 13.00 do 17.00

Dan odprtih vrat na Ministrstvu za javno upravo

- srečanje s projektno skupino portala eUprava kjer boste lahko vprašali vse, kar želite vedeti o portalu, pa do sedaj niste imeli možnosti vprašati in pod vodstvom ekspertov preizkusili delovnje portala; 

Sobota, 11.6.2016 od  10.00 do 14.00

Predstavitev eUprave na stojnicah v Kopru, Velenju, Ljubljani, Škofja Loka in Krškem 

  • Predstavitev delovanja portala eUprava tudi v povezavi s projektom Stop birokraciji
  • Svetovanje zainteresirani javnosti
  • Predstavitev videofilma eUprava in Stop birokraciji

Točne lokacije: 

Škofja Loka - pred UE Škofja Loka
Koper - Taverna Koper
Krško - Kulturni dom Krško
Ljubljana - Knjižnica slepih in slabovidnih Minke Skaberne (Kotnikova 32) 
Velenje - Cankarjeva ulica Velenje

Foto: Črt Slavec