S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Kaj omogočamo zaposlenim oziroma brezposelnim z EU sredstvi?

V okviru operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike 2014 – 2020 nudimo skozi celoten zaposlitveni proces delavcem ukrepe za izboljšanje zaposljivosti, prilagajanje novim delovnim mestom in vseživljenjsko učenje.

  • Brezposelnim pomagamo najti delo ali se usposobiti za nove poklice. Skozi karierno orientacijo jim pomagamo poiskati novo delovno mesto ali jih priučiti novih poklicev.
  • Ranljivim skupinam pomagamo pri iskanju dela in prilagajanju delovnih mest njihovim potrebam. Z vključevanjem in zaposlovanjem ranljivih skupin skupaj rešujemo družbene izzive.
  • Podpiramo aktivno in zdravo staranje. Starejšim in invalidom pomagamo pri dostopu do zdravstvenih in socialnih storitev ter njihovo vključenost v družbo, tudi preko moderne infrastrukture, skupnostnih oblik pomoči in medgeneracijskega sodelovanja.
  • Spodbujamo in podpiramo socialno podjetništvo za reševanje družbenih problemov na inovativen način. 
  • Spodbujamo tudi vseživljenjsko učenje za nova in obstoječa delovna mesta in karierno orientacijo za mladino. Z vlaganji v okviru strategij lokalnega razvoja ustvarjamo pogoje za nova delovna mesta in večjo socialno vključenost.

Javni razpisi in povabila: 

Razpisovalec Naziv razpisa EU program Področje Namen Upravičenec Razpisana vrednost Rok za prijave Datum objave
Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo Javni poziv za dodeljevanje nepovratnih finančnih spodbud fizičnim osebam za električna vozila Mehanizem za okrevanje in odpornost Električna vozila. Predmet javnega poziva so nepovratne finančne spodbude fizičnim osebam za naložbe v nakup novih ali rabljenih vozil za cestni promet, ki spadajo v eno izmed spodaj navedenih kategorij cestnih vozil, in sicer za naslednja ukrepa: (1) nakup novega vozila kategorije M1, N1, L7e, L6e, L5e, L4e, L3e, L2e in L1e-B na električni pogon brez emisij ogljikovega dioksida na izpustu, ki vključuje nakup baterije oziroma najem baterije za dobo najmanj dve leti od dneva nakupa; (2) nakup rabljenega vozila kategorije M1 in N1 na električni pogon brez emisij ogljikovega dioksida na izpustu, ki vključuje nakup baterije oziroma najem baterije za dobo najmanj dve leti od dneva nakupa. Vlagatelj po tem javnem pozivu je lahko vsaka fizična oseba, ki ima stalno prebivališče v Republiki Sloveniji. 11.250.000,00 30. 11. 2026 do 23.59 12. 7. 2024