S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Park Škocjanske jame

Vlaganja v turistično infrastrukturo Parka Škocjanske jame, obnova turističnih poti v Tihi ter Šumeči jami in Veliki dolini v Škocjanskih jamah ter prenova sprejemnega centra v Matavunu.

V Parku Škocjanske jame sta se izvajala dva projekta. V okviru prvega je bila obnovljena turistična infrastruktura v Mahorčičevi in Mariničevi jami ter Mali dolini, prenovljeno poševno dvigalo v Veliki dolini ter prenovljen kulturni spomenik v Matavunu v Promocijsko-kongresni center. V drugem projektu je bila v celoti prenovljena turistična infrastruktura v osrednjem delu Škocjanskih jam, prenovljen sprejemni center v Matavunu ter vzpostavljena vstopno-izstopna kontrola v jamo. Oba projekta sta prinesla bistven napredek na različnih področjih. Pri varstvu okolja velja izpostaviti dejstvo, da se z novo razsvetljavo zmanjša poraba električne energije kar za 90%, večja pa je tudi varnost obiskovalcev in zaposlenih, saj so na novo urejene poti in ograje. Pomembno se je izboljšala ponudba parka, saj se obiskovalcem sedaj na voljo tudi obnovljena pot po Mahorčičevi in Mariničevi jami, ki je bila kar 40 let zaprta. Prenovljena sta tudi dva objekta – na novo je vzpostavljen Promocijsko-kongresni center ter prenovljen sprejemni center. Prav ta ima vodilno in povezovalno vlogo pri predstavitvi parka Škocjanske jame kot lokacije na Seznamu svetovne dediščine pri UNESCO, ostalih zavarovanih območij, Krasa in Brkinov. Z obema projektoma se je bistveno izboljšala sama interpretacija vseh vsebin, ki jih izvaja Park Škocjanske jame.

 

Okvirna vrednost projekta: 5 milijonov evrov
Okviren EU prispevek: 3,5 milijona evrov

PROGRAM DOGODKA

Sobota, 19. september 2015 od 10.00 do 14.30

»SPOZNAJMO PARK«

8.30-8.45 zbor udeležencev na sprejemnem centru Parka Škocjanske jame
9.00-12.00 tematski ogled Škocjanskih jam
12.00-14.30 druženje na vrtu Promocijsko-kongresnega centra in ogled objekta. V primeru dežja v prostorih Promocijsko-kongresnega centra
12.00-14.30 delavnica izdelave valilnic in netopirnic za udeležence dogodka

Zbirališče: Sprejemni center Parka Škocjanske jame

Prijava na dogodek ni več mogoča. Vabimo vas, da se udeležite, katerega od drugih dogodkov. 

FOTO: Borut Lozej/arhiv PŠJ