S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Kohezija do 2013 English

Za povečavo in pomanjšavo elementov uporabljajte tipki CTRL+ ali CTRL-.

30 »VKLJUČUJEMO IN AKTIVIRAMO!«

Projekt je predlagal/a Zarika Snoj Verbovšek: »Lanski rezultati so odlični, kar dokazujejo izjemno pozitivni odzivi sodelujočih institucij in izdana zbornika del udeležencev usposabljanj.«

Projekt je namenjen zapornikom v fazi odpusta, osebam, ki se zdravijo odvisnosti od prepovedanih drog, osebam s težavami v duševnem zdravju in osebam z motnjami v duševnem razvoju, izvaja pa se v številnih institucijah po vsej Sloveniji. Njegov glavni cilj je socialna aktivacija z vključitvijo kulturne komponente, ki bo udeležence programa približala trgu dela. Udeleženci skozi program, utemeljen na ustvarjalnosti in kulturi, pridobivajo in nadgrajujejo znanje in veščine potrebne za krepitev zaposlitvenega kapitala, s katerim se bodo v prvi vrsti lažje socialno aktivirali in posledično vključili na trg dela. Rdeča nit se odvija skozi zgodbe knjig priznanih slovenskih avtorjev, preko katerih udeležence vodi priznan slovenski pisatelj ali pesnik.

Območje: Ljubljana, (Maribor, Celje, Ig, Škofja Loka, Postojna, Medvode, Dob, Ig, Koper, Črna na Koroškem, Draga pri Igu, Dobrna, Dornava)

Okvirna vrednost projekta: 850.000 evrov

Okviren EU prispevek (Evropski socialni sklad): 680.000 evrov

Nazaj na vse projekte