S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

09 REGIONALNO STIČIŠČE NEVLADNIH ORGANIZACIJ PODRAVJA

Projekt je predlagal/a Bojan Golčar: »Projekt krepi NVO in čezsektorsko sodelovanje ter spodbuja nove storitve in produkte za naslavljanje potreb v lokalnem okolju«.

Regionalno stičišče NVO Podravja nevladnim organizacijam zagotavlja strokovno pomoč v obliki usposabljanj, svetovanj  ter  mentorstva za krepitev organizacij, zaposlenih in članov. Spodbujajo povezovanje znotraj NVO sektorja ter z ostalimi sektorji. Stičišče NVO s spodbujanjem sodelovanja prispeva k utrjevanju družbenega vpliva NVO v regiji na področju vključevanja v reševanje perečih družbenih problemov in problemov, ki zavirajo razvoj nevladnega sektorja.

Območje: Maribor

 • Okvirna vrednost projekta: 857.000 evrov
 • Okviren EU prispevek (Evropski socialni sklad): 685.000 evrov

The project was nominated by Bojan Golčar: ''The project aims to strengthen NGOs and cross-sectoral cooperation and encourages new products and services to cater to local needs and demand.''

The regional hub of the Podravje region NGOs provides expert assistance through training, counselling and mentoring with a view to building capacities of the organisations, staff and members.  The NGO hub promotes linking within the NGO sector and cross-sectoral collaboration. By fostering cooperation and joint work, the NGO hub importantly contributes to making the social engagement of NGOs more visible and felt in the region, particularly through interventions tackling topical societal issues and challenges that hamper the development of the NGO sector.

Area: Maribor

 • Indicative project value: EUR 857,000
 • Indicative EU contribution (ESF): EUR 685,000

 

PROGRAM: PROJEKT "Regionalno stičišče nevladnih organizacij Podravja/ EU PROJEKT,  MOJ PROJEKT

Maribor (Glavni trg), 10. 6. 2017

Dogajanje bo potekalo od 9. do 13. ure:

Opis dogodka: Projekt Regionalno stičišče nevladnih organizacij bo predstavljen skozi konkretne aktivnosti/dejavnosti/produkte 8 podravskih nevladnih organizacij, ki so vključene v program organizacijskega in strokovnega razvoja NVO s potencialom. Ta program je ena od glavnih aktivnosti tega projekta, financiranega iz Evropskega socialnega sklada, in z njim pomagamo NVO doseči razvojni preboj.

Dogajanje bo zajemalo :

 • brezplačno pripravo pravnih dokumentov s predstavitvijo pravne pisarne brez zidov »Pogodba24«, s prikazom samostojne priprave pravnih dokumentov preko spleta in s kolesom sreče (Zavod PIP)
 • prikaz ponovne uporabe odpadnih surovin in izdelkov (Društvo Aktiviraj se! Maribor);
 • socialne igre za otroke in družine (Salezijanski mladinski center Maribor);
 • strežbo brezalkoholnih napitkov obiskovalcem dogodka v znakovnem jeziku - predstavitev aktivnosti za vzpostavitev gostinskega lokala v katerem strežejo gluhi in naglušni (Društvo gluhih in naglušnih Podravja);
 • malo grafično delavnico s potiskom majic z motivi Maribora (Društvo Hiša! Maribor);
 • delavnice za otroke (Društvo ARS VITAE, Ptuj);
 • predstavitev permakulturne pridelave zelenjave z nasveti za vrtičkarje, na ogled bo visoka zelenjavna greda (Permakulturni inštitut Maribor);
 • ogled lutk in igrač po motivih Mikija Mustra, ki jih izdelujejo invalidne osebe v projektu Zvitorepec (Zavod za razvoj ustreznih delovnih programov, programov usposabljanja in zaposlovanja invalidnih in drugih brezposelnih oseb, Maribor);
 • razstavo užitnih gob, predstavitev pomena gliv za ohranjanje okolja in uporaba gob za čiščenje okolja (Gobarsko društvo Lisička Maribor).

Za povezovanje programa in humorne vložke bo skrbel Željko Čakarević. Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji dobre glasbe, saj bosta nastopili skupini No Name Blues Band in vokalna skupina KUD Coda.

 

 

Nazaj na vse projekte