S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

17 REKONSTRUKCIJA, ELEKTRIFIKACIJA IN NADGRADNJA ŽELEZNIŠKE PROGE PRAGERSKO-HODOŠ IN MODERNIZACIJA NIVOJSKIH PREHODOV TER IZVEDBA PODHODOV NA POSTAJAH

Posodobitev železniške proge na odseku Pragersko–Hodoš je bila največja naložba na področju železniške infrastrukture in ena od prednostnih nalog pri vzpostavitvi konkurenčne železniške povezave z vzhodno Evropo. Naložba je zajemala elektrifikacijo proge, rekonstrukcijo proge in premostitvenih objektov, obnovo postajališč, izgradnjo podhodov za dostop do peronov na železniških postajah, obnovo in zaščito cestnih križanj, izgradnjo in prestavitev nekaterih povezovalnih cest in izgradnja protihrupnih ograj na naseljenih območjih. Izboljšati hitrost, prepustnost, osno obremenitev, povečati varnost in zmanjšati onesnaževanje proge so bili osnovni cilji projekta. Ob tem je projekt prispeval k bolj dostopnemu, kakovostnemu in prijaznejšemu potniškemu prometu.

Okvirna vrednost projekta: 465 milijonov evrov
Okvirni EU prispevek: 207 milijonov evrov

Foto: Črt Slavec