S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

34 RAZVOJ INOVATIVNEGA NUMERIČNEGA SIMULACIJSKEGA OKOLJA Z VKLJUČEVANJEM HIBRIDNE PARALELIZACIJE PROCESOV NA OSNOVI NEZVEZNE GALERKINOVE METODE (NU.SIM.O)

Projekt NU.SIM.O podjetij Arctur d.o.o. in Spin d.o.o zajema raziskovalne in razvojne aktivnosti za vzpostavitev inovativnega numeričnega simulacijskega okolja. Okolje sestoji iz prototipa programske rešitve za izvedbo računalniško podprtega konstruiranja in simulacij za potrebe industrijskega razvoja v laminiranih kompozitnih materialih ter strežniške infrastrukture, na kateri poteka razvoj in testiranje programskih rešitev. Izvedeni prototip bistveno presega danes dostopne komercialne, pa tudi akademske sisteme za numerične simulacije. S projektom je bil uporabljen razvoj konkretnih rešitev na zelo specifičnem področju uporabne (aplikativne) matematike, kar odpira velike možnosti tudi na druga razvojna oz. industrijska področja, kjer je potrebna velika procesna moč informacijskih sistemov (npr. pospeševalniki  delcev).

Okvirna vrednost projekta: 1,1 milijona evrov
Okvirni EU prispevek: 355.000 evrov

Foto: Črt Slavec