S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

34 RAZVOJ INOVATIVNEGA NUMERIČNEGA SIMULACIJSKEGA OKOLJA Z VKLJUČEVANJEM HIBRIDNE PARALELIZACIJE PROCESOV NA OSNOVI NEZVEZNE GALERKINOVE METODE (NU.SIM.O)

Projekt NU.SIM.O podjetij Arctur d.o.o. in Spin d.o.o zajema raziskovalne in razvojne aktivnosti za vzpostavitev inovativnega numeričnega simulacijskega okolja. Okolje sestoji iz prototipa programske rešitve za izvedbo računalniško podprtega konstruiranja in simulacij za potrebe industrijskega razvoja v laminiranih kompozitnih materialih ter strežniške infrastrukture, na kateri poteka razvoj in testiranje programskih rešitev. Izvedeni prototip bistveno presega danes dostopne komercialne, pa tudi akademske sisteme za numerične simulacije. S projektom je bil uporabljen razvoj konkretnih rešitev na zelo specifičnem področju uporabne (aplikativne) matematike, kar odpira velike možnosti tudi na druga razvojna oz. industrijska področja, kjer je potrebna velika procesna moč informacijskih sistemov (npr. pospeševalniki  delcev).

Okvirna vrednost projekta: 1,1 milijona evrov
Okvirni EU prispevek: 355.000 evrov

Petek, 10.6.2016

ARCTUR BRAINDAY 2016

Lokacija: Arctur d.o.o., Industrijska cesta 1a, 5000 Nova Gorica

12:00 – 15:00  Program za šolarje, dijake in študente

V prvem delu bo Arcturjev Brainday namenjen radovednim najmlajšim. Pripravili bomo predstavitve in delavnice za šolarje, dijake in študente; ponudili bomo različne zanimive vsebine, ki jih bodo vrhunski strokovnjaki predstavili na razumljiv način – marsikaj pa bodo udeleženci lahko tudi sami preizkusili!

Predavanja

  • Superračunalniki – kaj je to in za kaj se uporabljajo?
  • Računalniki in animacije
  • 3D skeniranje kulturne dediščine

Teme za delavnice na prostem:

  • Dron
  • Modelarstvo
  • Ultra lahko letalo

Teme za delavnice v centru kreativnih prostem:

  • Risanje in animacije
  • Video

15:30 – 16:00  Slavnostna otvoritev Kompetenčnega centra za zelo zmogljivo računalništvo

16:00 – 19:00  Vodeni ogledi prostorov.

16:00 – 19:00  Predavanja in predstavitve v predavalnici.

Domači in tuji predavatelji bodo predstavili širok nabor uspešnih primerov uporabe zelo zmogljivega računalništva v realnih poslovnih okoljih, pa tudi nekatere nove možnosti, ki jih tehnologije šele odpirajo. 

16:00 – 19:00 Delavnice na prostem.

Teme delavnic obsegajo predstavitev in praktičen prikaz uporabe brezpilotnih letalnikov, modeliranje, ultralahko letalo, ipd.

19:00 – 22:00 Pogostitev in druženje.

20:00 Premiera kratkega animiranega filma in plesna predstava.

Premierno – v svetovnem merilu – si bomo ogledali kratek animirani film Motus, katerega renderiranje je potekalo na Arcturjevem superračunalniku. Predstavili se bodo tudi ustvarjalci filma.

19:00 – 22:00 Predstavitev in degustacija vin in piv

19:00 – 22:00 Glasbeni program

Skozi ves dan potekajo nagradne igre in žrebanja za privlačne praktične nagrade, ter predstavitve izdelkov in storitev izbranih Arcturjevih poslovnih partnerjev.

 

Foto: Črt Slavec