S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

48 CUL-ENERGY 4 KIDS – IZVAJANJE MEDKULTURNIH ENERGIJSKIH OTROŠKIH TABOROV ZA RAZVOJ SKUPNIH ENERGIJSKIH KONCEPTOV IN NOVIH IDEJ ZA OTROŠKA IGRIŠČA TER RAZVOJ IN IZVEDBA PILOTNIH ENERGIJSKO OPTIMIRANIH OTROŠKIH IGRAL

Cilj projekta je bil motivirati raznolik prosti čas in počitniške dejavnosti otrok in mladine v Avstriji in Sloveniji, kjer imajo otroci približno 14 oziroma 15 tednov počitnic na leto. V projektu so tako otroci v okviru naravoslovnih in kulturnih dni ter poletnega tabora razvijali trajnostne ideje in koncepte za otroška igrišča, ki temeljijo na idealni predstavitvi energetskih znanj otrokom. Skupaj z lokalno in regionalno mladino ter s strokovnjaki so poskušali razviti opremo za otroke (kot npr. moč gugalnice s fotovoltajičnim upravljanjem ali z vizualiziranim prikazom porabe energije; LED tobogan, ipd.), ki je bila implementirana v vpletenih regijah in mestih. V okviru pilotne naložbe projekta so v Sončnem parku umestili igrala za otroke na temo energije oz. energijsko optimizirana igrala za otroke.

Okvirna vrednost projekta: 405.000 evrov
Okviren EU prispevek: 289.000 evrov

PROGRAM

Sobota, 11. 6. 2016 od 9.30 do 13.30

Lokacija: OŠ Draga Kobala, Tolstojeva ulica 3, 2000 Maribor

9.30 – 9.45  

Uvodni nagovor in pozdrav obiskovalcev

• Aleksander Jeršič, ravnatelj OŠ Draga Kobala
• mag. Božidar Pučnik, direktor Mariborske razvojne agencije

9.45 – 10.15      

Pevski zbor in plesne točke mariborskih osnovnih šol

 

10.15 – 13.30

Delavnice za otroke:


• Eksperimentirajmo in spoznajmo moč sonca in vetra ter drugih obnovljivih virov energije
• Oblikovanje vetrnic in modelov letal iz papirja, izdelava nakita, izdelovanje figur iz balonov ter poslikava obrazov
• Zabavno tekmovanje na športnem poligonu

 

11.30 – 12.15

Začarana zabava - Čarovnik Grega

 

   

 

Program bo povezoval Tim Kores (KORI) iz radia Center, posladkali se boste lahko s palačinkami, sladkorno peno in pokovko. Najmlajši obiskovalci se bodo lahko zabavali na napihljivem gradu.

Foto: Črt Slavec