S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

3. etapa kolesarske dirke Po Sloveniji

3. etapa kolesarske dirke Po Sloveniji
Foto: Vid Ponikvar (STO)

Ostajamo na štajerskem koncu in se z zaključkom današnje etape prevešamo v drugo polovico tekmovanja. Še vedno nas nadvse navdušujejo naši kolesarji, glasne in pisane množice navijačev ob trasi in podobe slovenskih krajev mimo katerih poteka dirka. Od Žalca preko Polzele proti severu do Velenja in Šoštanja, pa zopet proti jugu čez Šmartno ob Paki, preko vzpona na Lipo do Vranskega in naprej vse do Celja, skozi knežje mesto s ciljnim vzponom vse do znamenitega Celjskega gradu.   

Tudi v tem koncu Štajerske so kraji in mesta prepredena s kolesarskimi povezavami, preko projektov, ki so v teku, bo celoten sistem še večji, bolj varen in vsekakor veliko bolj trajnosten. S kolesarsko povezavo Celje – Štore – Šentjur bo urejenih dobrih 11 km kolesarskih povezav, še dodatnih skoraj 13 km bo prispevala kolesarska povezava Celje – Žalec.

Prav posebna bo kolesarska povezava od Gornjega Doliča do Sela pri Velenju, saj bo za traso uporabila kar staro, opuščeno železniško progo. Povezava Velenje – Dobrna bo v mrežo kolesarskih povezav prispevala dodatnih dobrih 6 km, v izdelavi pa je tudi že dokumentacija za izvedbo regionalne kolesarske povezave Šoštanj – Mozirje

Bitka za zeleno je v polnem zamahu in naši še vedno nadvse navdušujejo!

Deli to novico z ostalimi