S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

4. etapa kolesarske dirke Po Sloveniji

4. etapa kolesarske dirke Po Sloveniji
Foto: Vid Ponikvar (STO)

Predzadnja etapa ponuja pravo kolesarsko poslastico. Pričenja se v Laškem in se nadaljuje v smeri Zasavja, kjer je dom še enega velikana slovenskega kolesarstva – Primoža Rogliča. Razgibana etapa se nadaljuje proti zahodu do Domžal, potem pa zavije proti severu na domač teren našega super asa Tadeja Pogačarja. Vsekakor bo tu navijanje še prav posebej zagnano. Kot se za etapo, ki naj bi odločila vrstni red na dirki spodobi, bo od Kamnika naprej kolesarjem ponudila dovolj zahteven teren, da bodo najboljši res lahko pokazali vse svoje mojstrstvo. Razgibano, visoko in še višje, do končnega cilja med planšarskimi kočami Velike planine.

Kolesarska povezava Zagorje – Orehovica bo po zaključku gradnje, skupaj z obstoječo, dolga približno 10 km. Dokončana naj bi bila do leta 2023, ime pa seveda nosi po Primožu Rogliču.

Tudi občina Domžale pospešeno pripravlja, prenavlja in gradi kolesarsko mrežo. Ravninska lega omogoča enostavno kolesarjenje, ki je lahko učinkovit nadomestek drugim oblikam prevoza in pomemben faktor zmanjševanja prometne obremenitve okolja.

Držimo pesti. Kolesarji, celotna Slovenija je z vami!

Deli to novico z ostalimi