S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Čiste vode za zeleno Slovenijo: Evropska sredstva za ureditev komunalne infrastrukture v občini Dravograd

Čiste vode za zeleno Slovenijo: Evropska sredstva za ureditev komunalne infrastrukture v občini Dravograd
Foto: Klemen Razinger

Ljubljana, 21. oktober 2021 - Služba Vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Drave - Občina Dravograd«. Občina Dravograd bo z izvedbo projekta poskrbela za ureditev javne infrastrukture odvajanja in čiščenja odpadnih voda v aglomeraciji Vič.

V okviru projekta je predvidena izgradnja skoraj 3000 metrov kanalizacije in dveh črpališč. Boljšega čiščenja odpadne vode bo deležnih 232 prebivalcev, saj bo na novo infrastrukturo priključenih 62 objektov. Z bolj urejeno komunalno infrastrukturo se bo dvignila kakovost bivanja občanov in zmanjšala količina izpustov škodljivih snovi v reko Dravo.

V finančni perspektivi 2014–2020 je bilo do sedaj za 42 novogradenj in prenov kanalizacijskih sistemov zagotovljenih 174,2 milijona evrov evropskih sredstev.

Deli to novico z ostalimi