S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Dan odprtih vrat EU projektov od Veržeja do Strunjana obiskalo več kot 5500 ljudi

Dan odprtih vrat EU projektov od Veržeja do Strunjana obiskalo več kot 5500 ljudi

V okviru dogodkov »EU projekt, moj projekt« se je v petek in soboto, 18. in 19. septembra 2015, po celi Sloveniji zvrstilo več kot 30 dogodkov, preko katerih se je predstavilo približno 40 projektov, ki so bili v programskem obdobju 2007-2013 sofinancirani s sredstvi evropske kohezijske politike. Na ta način smo želeli v Službi vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prikazati konkretne učinke evropskih sredstev na izboljšanje kakovosti življenja ljudi v Sloveniji.

V dveh dneh se je bilo mogoče preizkusiti v različnih športnih (npr. v plezanju v športni dvorani Podčetrtek ali kolesarjenju po novih kolesarskih stezah), se testirati za celiakijo ali osvežiti temeljne postopke oživljanja, se naučiti lončarjenja na Rokodelski akademiji v Veržeju, se sprehoditi po Poti miru v Posočju ali številnih destinacijah na Notranjsko-Primorskem, se naučiti delati valilnice v Škocjanskih jamah ali risati s soljo v Krajinskem Parku Strunjan, si ogledati Cezarja na ostankih rimske Emone ali grajski program na Rajhenburgu, splezati na drevesno opazovalnico v Celju, zaveslati po Blejskem jezeru, si ogledati kemijske eksperimente, se poučiti o meroslovju ali zgodovini Črnomlja, doživeti naravno in kulturno dediščino na bolj adrenalinski način (spust po jeklenici v Planici ali s kolesi v Podzemlje Pece) ali pa le spiti dober planinski čaj na eni od številnih planinskih postojank.

Podrobnosti o dogajanju po Sloveniji v fotogaleriji.

Vsem, ki ste sodelovali pri izvedbi prvega dneva odprtih vrat projektov, se iskreno zahvaljujemo, najbolj pa upravičencem, ki so že predhodno izpeljali dobre projekte. V Sloveniji smo sicer v okviru evropske kohezijske politike v obdobju 2007–2013 izpeljali več kot 5000 projektov v vseh slovenskih občinah, ki so veliko prispevali k izboljšanju kakovosti življenja ljudi. Uspešni in dobro izpeljali projekti so ključ uspeha dobrega izvajanja evropske kohezijske politike, za kar smo odgovorni vsi.

Deli to novico z ostalimi