S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Državna sekretarka mag. Kirbiš Rojs na virtualnem dogodku Razvojnega sveta Pomurske regije

Državna sekretarka mag. Kirbiš Rojs na virtualnem dogodku Razvojnega sveta Pomurske regije

Ljubljana, 18. 2. 2022 – Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs se je udeležila virtualnega dogodka Razvojnega sveta Pomurske regije, kjer je podala nekatere informacije o aktivnostih v zvezi s Partnerskim sporazumom za obdobje 2021–2027 in Programom za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027.

Virtualni dogodek je potekal od 10 do 11 ure v organizaciji Sveta Pomurske razvojne regije oziroma Razvojnega centra Murska Sobota. Osrednji dogodek je bil razdeljen na sedem poglavitnih točk dnevnega reda, in sicer:
– informacija o aktivnostih v zvezi s Partnerskim sporazumom za obdobje 2021–2027 in Izhodišči Programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027,
– informacija o možnostih vzpostavitve dežurstva na področju zobozdravstva,
– informacija v zvezi s problematiko odstranjevanja blata iz komunalnih čistilnih naprav,
– pobuda Občine Gornja Radgona za podporo projektu Razširitev industrijske cone Mele,
– pomen in vloga Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti,
– predstavitev regijske pisarne Olimpijskega komiteja Združenja športnih zvez Slovenije in
– seznanitev s tekočimi aktivnostmi.  

Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs je nastopila pod prvo točko dnevnega reda, kjer je podrobneje predstavila že prej omenjena Partnerski sporazum in Program za izvajanje v obdobju 2021–2027.  

Poleg tega je v svojem nagovoru izpostavila, da moramo s pomočjo kohezijske politike vzpostaviti partnerski odnos med različnimi nivoji upravljanja, zmanjšati razvojne razlike in zagotoviti primerljive življenjske pogoje v vseh okoljih.  

Poudarila je, da se v pomurski regiji trenutno izvaja 565 projektov – 486 projektov v okviru cilja Naložbe za rast in delovna mesta v skupni vrednosti 115,48 milijona evrov in 79 projektov v okviru cilja Evropsko teritorialno sodelovanje v skupni vrednosti 41,28 milijona evrov.  

Enourno virtualno druženje so sodelujoči zaključili s skupno razpravo in izmenjavo pogledov v zvezi z aktualno problematiko oziroma izzivi v Pomurski regiji.
Deli to novico z ostalimi