S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs ob obisku južnega dela Osrednjeslovenske regije: »Z evropski sredstvi bomo tudi v prihodnje lahko uspešno pomagali našemu gospodarstvu, lokalnim skupnostim in različnim organizacijam.«

Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs ob obisku južnega dela Osrednjeslovenske regije: »Z evropski sredstvi bomo tudi v prihodnje lahko uspešno pomagali našemu gospodarstvu, lokalnim skupnostim in različnim organizacijam.«

Vrhnika, 1. april 2022 - V okviru obiska Vlade Republike Slovenije v južnem delu Osrednjeslovenske regije se je državna sekretarka v Službi vlade  za razvoj in evropsko kohezijsko mag. Monika Kirbiš Rojs udeležila delovnega posveta, obisk nadaljevala z udeležbo na delovnem kosilu ter zaključila na javni tribuni.

Vlada je obisk Osrednjeslovenske regije razdelila na dva dela. V začetku meseca je obiskala severni del, tokrat pa so se podali v južni del regije, kamor sodijo občine Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Logatec, Log-Dragomer, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Velike Lašče in Vrhnika.

V južnem delu Osrednjeslovenske regije se trenutno izvaja 277 projektov v skupni vrednosti skoraj 74 milijonov evrov. Z naslova Dogovora za razvoj Osrednjeslovenske razvojne regije je do konca programskega obdobja 2014–2020 za omenjeno južno območje Osrednjeslovenske regije v sofinanciranje vključenih 10 projektov v predvideni skupni višini 40,51 milijona evrov. Od 10 projektov jih je bilo 9 potrjenih v času aktualne vlade.

Državna sekretarka je svoj obisk v regiji pričela z udeležbo na delovnem posvetu Vlade RS v Grosuplju, nadaljevala pa z delovnim kosilom s predsednikom vlade in župani. Na kosilu so govorili tudi o evropskih sredstvih, izpostavili nekatere uspešno zaključene projekte, mag. Kirbiš Rojs pa je ob tem povzela prednostna področja, definirana v novi finančni perspektivi: »Z evropski sredstvi bomo tudi v prihodnje lahko uspešno pomagali našemu gospodarstvu, lokalnim skupnostim in različnim organizacijam. Dobri in kvalitetno pripravljeni projekti bodo tudi v prihodnjem finančnem obdobju lahko računali na sredstva iz evropskih skladov.«

Obisk regije je državna sekretarka sklenila na javni tribuni, na kateri so predstavniki Vlade RS prisluhnili županom, gospodarstvenikom in drugim nosilcem razvoja v regiji.

Deli to novico z ostalimi