S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Energetska učinkovitost in mladi

Energetska učinkovitost in mladi

Kako do energetsko učinkovitejšega jutrišnjega dne? Kaj lahko naredimo, da bo prihodnost boljša in kdo mora za to poskrbeti? Marsikaj še lahko naredimo in prav vsak lahko in mora dodati svoj delež.


Evropska komisija se je odločila, da k temu na prav poseben način pozove šole širom Unije. Objavila je natečaj »Film4Energy Challenge«, v okviru katerega vabi šole k pripravi kratkega videoposnetka o pomenu energijske učinkovitosti in koristi varčevanja z energijo tako za šole kot tudi njihovo širše okolje.
Učenci iz celotne EU so povabljeni k izdelavi videoposnetka o tem, kako lahko tudi z majhnimi koraki pri vsakodnevnih opravilih varčujejo z energijo, spodbujajo uporabo učinkovitih alternativnih možnosti ogrevanja, hlajenja, prevoza in drugih vsakodnevnih dejavnosti.
Natečaj poteka od 1. oktobra 2021 do 15. februarja 2022.
Nagrajeni videoposnetki bodo predvajani po vsej Evropi na uradnih kanalih Evropske komisije, na šoli z najboljšim prispevkom pa bo organiziran dan energije.

Deli to novico z ostalimi