S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva 2014–2020 za oskrbo s pitno vodo na območju Zgornje Save

Evropska sredstva 2014–2020 za oskrbo s pitno vodo na območju Zgornje Save

Ljubljana, 19. oktober 2015 – Služba Vlade RS za razvoj in kohezijsko politiko, v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za naložbo »Oskrba s pitno vodo na območju Zgornje Save – 2. sklop«, ki bo na območju občine Radovljica zagotovila dolgoročno varno oskrbo s pitno vodo. Za projekt v vrednosti približno milijon evrov bo Evropska unija iz Kohezijskega sklada prispevala dobrih 600.000 evrov.

Naložba zajema izvedbo hidravličnih izboljšav na vodovodnem sistemu v Radovljici. V okviru projekta bo zgrajen nov povezovalni vodovod Hraše-Ledevnica v skupni predvideni dolžini 2.470 m in izvedena rekonstrukcija vodohrana s kapaciteto 800 m3. Vodovod je predviden kot tranzitni vodovod za dobavo vode v vodohran Ledevnica. Zaradi dolžine omrežja od vira do uporabnika bo v vodohranu nameščena tudi UV dezinfekcijska naprava, ki bo zagotavljala mikrobiološko ustreznost pitne vode pred distribucijo.

Z zagotovitvijo ustrezne infrastrukture se bo izboljšala javna oskrba s pitno vodo ter s tem zagotovila boljša in varnejša oskrba s pitno vodo za prebivalce na območju občine Radovljica. Priključitev novih prebivalcev na sistem javne oskrbe s pitno vodo in zmanjšanje vodnih pomenita splošno izboljšano kakovost oskrbe s pitno vodo in življenjskih pogojev prebivalcev.

Več informacij: Ministrstvo za okolje in prostor.

Deli to novico z ostalimi