S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva iz pobude React-EU za prenovo Splošne bolnišnice Nova Gorica

Evropska sredstva iz pobude React-EU za prenovo Splošne bolnišnice Nova Gorica

Ljubljana, 28. februar 2022 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »COVID19 – Energetska sanacija SB Nova Gorica«. Sredstva, s katerimi bo Ministrstvo za zdravje prenovilo 28.457 kvadratnih metrov Splošne bolnišnice Nova Gorica, bo prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj iz virov React-EU.

Ministrstvo za zdravje bo v okviru projekta toplotno zaščitilo zunanje stene in strehe, zamenjalo stavbno pohištvo in nadgradilo programsko opremo za energetski monitoring v Splošni bolnišnici Nova Gorica. Poleg tega bo med drugim saniralo še mehansko prezračevanje in toplovod. Projekt, v okviru katerega bo prenovljenih 28.457 m² neto tlorisne površine, bo zaključen predvidoma do konca leta 2023.

V Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko s tem nadaljujemo naše poslanstvo vračanja evropskih sredstev ljudem – tudi preko ustrezne zdravstvene infrastrukture in boljše zdravstvene oskrbe.

Foto: Spletna stran Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica

Deli to novico z ostalimi