S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva iz pobude React-EU za ureditev stavbe ZVD v UKC Ljubljana

Evropska sredstva iz pobude React-EU za ureditev stavbe ZVD v UKC Ljubljana

Ljubljana, 27. december 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »COVID19-Ureditev stavbe ZVD v UKC Ljubljana«. Sredstva, s katerimi bo Ministrstvo za zdravje prenovilo in ustrezno opremilo obstoječo stavbo nekdanjega zavoda za varstvo pri delu (ZVD) v UKC Ljubljana, bo prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj iz virov React-EU.

Ministrstvo za zdravje bo v okviru projekta prenovilo in ustrezno opremilo stavbo nekdanjega ZVD v UKC Ljubljana, ki bo v celoti namenjena zdravstveni dejavnosti in bo primerna za delovanje nekaterih posebnih laboratorijev kliničnih notranjih organizacijskih enot UKC Ljubljana in s tem zmanjšalo njihov trenutni prostorski primanjkljaj. Namen investicije je zmanjšati tveganje za prenos okužb s COVID-19 in drugimi klicami na paciente Urgentnega bloka ter preprečiti s tem povezane zdravstvene zaplete in slabše izide zdravljenj. S prenovo bo UKC Ljubljana pridobil neto približno 2.900 kvadratnih metrov prenovljenih uporabnih površin, ki bodo vključevale 11 dodatnih prostorov za paciente s covidom-19.

V Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko s tem nadaljujemo naše poslanstvo vračanja evropskih sredstev ljudem – tudi preko ustrezne zdravstvene infrastrukture in boljše zdravstvene oskrbe.

Foto: Klemen Razinger

Deli to novico z ostalimi