S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za boljšo informiranost o konceptu dostojnega dela

Evropska sredstva za boljšo informiranost o konceptu dostojnega dela

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo javni razpis »Podpora deležnikom na trgu dela«. Razpis bo povečal ozaveščenost in informiranost ključnih deležnikov na trgu dela o konceptu dostojnega dela in dvignil organizacijsko kulturo v Sloveniji. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa znaša 1.023.000 evrov, prispevek Evropskega socialnega sklada pa je 80 %, kar je 818.400 evrov.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov, ki bodo s projektnimi aktivnostmi uresničevali koncept dostojnega dela za vse državljane in povezovali ključne deležnike na trgu dela v medsebojno sodelovanje. V okviru posameznega projekta se v vsaki od kohezijskih regij predvideva vzpostavitev regijskega stičišča dostojnega dela. V njem bodo za deležnike na trgu dela organizirani: informiranje, svetovanje, izobraževanje o pravicah in obveznostih na trgu dela, njihovo medsebojno sodelovanje ter promocija koncepta dostojnega dela za vse državljane, uporabljen razvit model (e-)svetovanja, informiranja in izobraževanja na področju dostojnega dela in razvit model ambasadorjev/promotorjev koncepta dostojnega dela.

Namen javnega razpisa je s celostnim pristopom in sistematičnimi aktivnostmi povečati delež oseb na trgu dela, ki so seznanjeni s svojimi pravicami in obveznostmi na področju dela in delovnih razmerij. Ob tem se pričakuje zmanjšanje deleža nezakonite uporabe atipičnih oblik dela in kršitev na področju delovno pravne zakonodaje v povezavi s pogodbo o zaposlitvi, pa tudi večja družbena odgovornost podjetij na področju upravljanja človeških virov.

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Deli to novico z ostalimi