S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za demonstracijske projekte

Evropska sredstva za demonstracijske projekte

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila »Javni razpis za izbor operacij za učne izdelovalne laboratorije – demonstracijski projekti«. Skupna višina sredstev namenjenih za javni razpis znaša skoraj 1,9 milijona evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj prispeva slabega 1,4 milijona evrov. Razpis se bo izvajal v obeh kohezijskih regijah in bo objavljen v kratkem.

Namen javnega razpisa je spodbuditi nastanek in delovanje učnih izdelovalnih laboratorijev za razvoj učinkovitih rešitev na področju energetske učinkovitosti in učinkovite rabe virov. Z zagotavljanjem dostopa do digitalne in tehnične izdelave izdelkov ali storitev na tem področju z uporabo tehnološke opreme je cilj spodbujanje invencij in inovativnih rešitev. Na tak način bodo vzpostavljeni pogoji za stimulativno okolje, ki bo ustvarjalo sinergijske učinke povezovanja gospodarske in izobraževalne sfere za večjo konkurenčnost gospodarstva.

Z javnim razpisom bodo podprti predstavitveni projekti, s katerimi se poskusno uvaja koncept učnih izdelovalnih laboratorijev kot nadgradnjo podpornega okolja za podjetništvo. Predstavitveni projekti bodo namenjeni pospeševanju uvajanja digitalne in tehnične izdelave izdelkov ali storitev učnih izdelovalnih laboratorijev, širjenju rezultatov raziskav in dobrih praks, ki prinašajo energetsko učinkovite rešitve in rešitve z vidika učinkovitosti virov za podjetja in skupnost. Prav tako bodo namenjeni namestitvi in uporabi opreme za tehnično in digitalno izdelavo ter usposabljanje, mentoriranje in svetovanje.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje najmanj treh učnih izdelovalnih laboratorijev kot predstavitvenih projektov, ta dejavnost pa se bo v funkciji podpornega okolja izvajala v javnih zavodih, ki so ustanovljeni kot šolski centri.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Deli to novico z ostalimi